Skuffende lite interesse for et samarbeid fra andre pensjonistorganisasjoner foran høstens stortingsvalg

med 2 kommentarer

Pensjonistenes fremtid styres nesten utelukkende av mennesker i alderen 30 til 60 år. Representanter som er over 65 år er tilnærmet totalt fraværende i Stortinget. Vi har med andre ord et gigantisk demokratisk underskudd. Ikke rart at mange eldre føler seg overkjørt av Stortinget. Det samme gjelder Regjeringen som med ett hederlig unntak (Kongen) tilhører den samme aldersgruppe.
Seniorenes fellesorganisasjon (Sf) har derfor tatt initiativ til å møte de øvrige pensjonistorganisasjonene for å legge opp en felles strategi overfor Stortinget for å få gjennomgått pensjonsreformen på ny. Vår største organisasjon, Pensjonistforbundet, ga imidlertid beskjed om at de ikke ønsket å møte oss. De mente at de hadde god kontakt med Stortingspolitikerne, og var ikke interessert i noe samarbeid. Landslaget for offentlige pensjonister (LOP) kunne heller ikke møte oss, men har senere bekreftet at de vil ha en samtale med oss.
Sf er opptatt av å få til en revisjon av pensjonssystemet og vil også gjerne ha en felles aksjon for å få flere eldre inn som stortingsrepresentanter. Sf ønsker å samle flest mulig for å nå frem med vårt syn, og vi gir oss ikke så lett. Synd bare at den største pensjonistorganisasjonen ikke ser fordelen av å samarbeide.

2 Responses

 1. Sissel Olderskog
  | Svar

  Skjønner ikke at mottoet «sammen er vi sterke» er forsvunnet hos Pensjonistforbundet. Det er synd, for det er sannhet i de ordene. De må forøvrig ha en svært dårlig dialog med de samme politikerne når man ser resultatet. Hvordan i alle dager skal man opparbeide respekten for politikere. En respekt vi som er pensjonister idag fikk inn med morsmelka. For egen del blir jeg utrolig skuffet når jeg ser at alt jeg gjorde i mine arbeidsføre år blir skuflet vekk, som om det ikke betydde noen ting. Og nå når jeg nærmer meg 70 år og skulle ha en god alderdom, så blir man overhodet ikke respektert. For å si det på nordlands » æ kvæles». Det er bra dere står på.

 2. Finn Åsmund Johnsbråten
  | Svar

  SENIORSAKEN ØSTFOLD gir Stig og hans kollegaer i Seniorenes Fellesorganisasjon honnør for at de forsøker å få til en samordning av pensjonistorganisasjonenes interesser. Det at dere ikke kom i mål denne gang, må ikke hindre dere i å fortsette.

  Alle med gangsyn og normal intelligens ser at vi aldri vil kunne stå opp mot myndighetene med den tyngde og kraft 900.000 pensjonister skulle tilsi, uten at vi finner en eller annen form for samordning. Så i mellomtiden vil vi fortsatt måtte være fornøyd med å vinne noen små trefninger, mens myndighetene vinner alle de store slagene.

  Det som hindrer en slik samordning i å komme i gang, er trolig at de ansvarlige ledere i de store pensjonistorganisasjonene ikke tar dette ansvaret. De lar i stedet markeringsbehov og prestisje forhindre prosessen med å komme i gang.

  Vi håper Seniorenes Fellesorganisasjon får med seg noen andre til å dra i gang prosessen mot en samordning av pensjonistenes interesser. Her må det finnes en annen løsning enn dagens. 900.000 pensjonister kan ikke i fortsettingen sitte på hver sin tue uten hver for seg å kunne øve avgjørende innflytelse.

  Ikke gi dere!!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.