Skattelette fra Erna og Siv?

med 2 kommentarer

Nå skal pensjonistene få skattelette på grunn av at de de seneste årene har hatt en spesielt svak inntektsutvikling. Det setter vi stor pris på. Nå skal pensjonistene få økt minstefradrag med 6 200 kroner og 2 prosent. Det som ingen har fortalt er at lønnstakernes minstefradrag er blitt fem prosent høyere enn pensjonistenes siden 2011. Sammenlignet med lønnstakere har pensjonistene fått en skatteskjerping på mer enn 1 500 kroner siden 2011. Det er sannelig på tide at regjeringen nå lytter til organisasjonenes krav om å reversere noe av den skatteskjerpingen som er foretatt i de seneste seks årene. Samtidig er pensjonistenes kjøpekraft redusert langt mer enn det som lå til grunn for pensjonsforliket i 2005, og som ble satt i verk med virkning fra 2011. Seniorenes fellesorganisasjon og våre medlemmer har flere ganger tatt opp både skatteskjerpingen og underreguleringen. I noen grad har vi fått gjennomslag for våre krav – det er valg til høsten.

2 Responses

  1. Kirsten Rita Arnesen
    | Svar

    I 2005 hadde ingen regnet med konsekvenser av minusfradrag på 0,75 % og lønnsutviklingen. Så sent som i 2009 stilte jeg et spørsmål til Sigbjørn Johnsen (finansminister 2009-13): hva om lønnsutviklingen blir Null eller sogar Negativ, skal Pensjonist-utbetalingen fortsatt trekkes 0,75 % og derved reduseres? «Det skjer ikke» …… – Vår forening Fiskeripensjonistene – advarte mot 0,75%.

  2. Stig Klingstedt
    | Svar

    Da pensjonsforliket ble inngått var det nesten utenkelig for beslutningstakerne at vi noen gang skulle få den situasjon som vi har hatt de seneste årene. Pensjonistene skulle få en vesentlig økning av sin velstand. Selv om vi protesterte ble vi ikke hørt, men utviklingen har vist at pensjonistorganisasjonenes frykt var berettiget. Vi har hatt tilnærmet null i vekst i vår levestandard siden 2011. Dette må vi gjøre noe med!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.