Ikke grunnlag for videre samarbeid om offentlig tjenestepensjon mellom Regjeringen og hovedsammen­slutningene

med Ingen kommentarer

Statsråd Anniken Hauglie har konstatert at drøftelsene med LO, Unio, YS og Akademikerne  om en ny ordning for offentlig tjenestepensjon ikke førte frem.

Statsråden understreker at spørsmålet om den framtidige pensjonsløsningen i offentlig sektor er viktig, og at partene er enige om mange spørsmål.

– Vi har invitert partene til å samarbeide om en plan for det videre arbeidet, og bedt om innspill til hvordan prosessen kan utformes, slik at deres interesser kan ivaretas.

Arbeids- og sosialministeren sier arbeidstakerne har avslått invitasjonen. De ønsker at prosessen avsluttes i lønnsoppgjøret 2017.

– Jeg mener pensjonsspørsmålet er lite egnet til å behandles i et lønnsoppgjør. Det skyldes at spørsmålet er svært komplisert, sier hun.

– Videre ønsker organisasjonene en felles løsning i staten og kommunene. Det må derfor uansett lages en spesiell prosess for å håndtere spørsmålet, og regjeringen mener dette bør skje utenom lønnsoppgjøret, avslutter Anniken Hauglie.

Seniorenes fellesorganisasjon er sterkt uenig i at ny offentlig tjenestepensjon skal løses i en prosess der bare hovedorganisasjonene og staten deltar. Tjenestepensjon i staten er hjemlet i lov og det skal da være en fullstendig lovprosess som skjer i forkant av Stortingets endelige behandling av den nye loven. Den kommunale tjenestepensjonen pleier å bli tilpasset statens ordning. En lovprosess inneholder bl.a. en konsekvensanalyse og en høring der relevante organisasjoner kan gi innspill og synspunkter på forslaget. Hvis staten og hovedorganisasjonene på forhånd blir enige om utformingen er det meget vanskelig for pensjonistorganisasjoner og andre interesserte å påvirke resultatet. Dette vil Sf være med på å utforme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.